Baklava (Turkey)




Baklava English Recipe
Ingredients

1 packet phyllo pastry dough,
3 sticks of unsalted butter melted to brush the phyllo pastry dough

Filling:
Mix the following: 1.5 cups chopped walnuts,¼ cup chopped pistachios (If you do not have
Pistachio add this amount in walnuts), 2 tbsp sugar, ½ tbsp cinnamon.

Syrup: 2 cup water, 1 ¾ cups sugar, 1 limon juice  
Preparation

Preheat oven to 350 F / 180 C.
Brush a baking dish with some melted butter.
Brush and place  10 layer pastry. placing one on top of other after brush with butter.
Sprinkle with some  of the filling mixture over.
Brush and place 10 layer pastry.
Sprinkle with some  of the filling mixture over
Brush and place 10 layer pastry. (traditionally has 40 layers)
Then cut into rectangles or rhomboids shape.
Bake at 350 F / 180 C for 40 minutes until lightly browned Baklava
 Be careful not to burn (check after 35 minutes ) .


Prepare the syrup while the Baklava is baking.
 Cook for about 20 or 25 minutes.

Removed the  Baklava from the oven , let it rest for 5 minutes and pour the syrup on the top.

Let it to cool down  and enjoy the Turkish Baklava with a cup of tea !!!

Cooking Video Baklava



Receta Baklava

Ingredientes
1 paquete de masa de filo
3 barras de mantequilla sin sal derretida para pintar la masa filo

Relleno
Mezclar lo siguiente: 1,5 tazas de nueces trituradas ¼ taza pistachos triturados (si no tienen pistachos ponga esa cantidad de nueces), 2 cucharadas de azúcar,½ cucharada de canela

Almibar
 2 taza de agua, 1 ¾ tazas de azúcar, Jugo de 1 limón amarillo


Preparacion
Precaliente el horno a350 F / 180 C.

Ponga  una primera capa de filo, se pinta con mantequilla y se pone la siguiente hasta completar 10 capas. Se le agrega el relleno. Se ponen 10 capas más de filo pintando con mantequilla cada capa. Se le agrega el relleno.
Se ponen Se ponen 10 capas más de filo pintando con mantequilla cada capa. (Tradicionalente se colocan 40 capas de pasta filo)

Prepare el almíbar mientras se hornea el Baklava. Se cocina por unos 20 o 25 minutos. Se retira el Baklava del horno , se deja reposar 5 minutos y se le agrega el almíbar. Se deja enfriar. Disfruten un rico Baklava Turco con una taza de te!!!





Cooking Video Baklava
       

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